epc woning
epcdiensten.be.
EPC Energieprestatiecertificaat Certicontrol.
Wat is een EPC energieprestatiecertificaat? Het EPC of energieprestatiecertificaat moet ervoor zorgen dat potentiële kopers of huurders de energiezuinigheid van een woning kunnen inschatten en deze informatie kunnen meenemen in hun beslissingsproces. Daarnaast kunnen verkopers de energiebesparende kenmerken van een woning benadrukken.
EPC woning verplicht? EPC-platform.be.
Indien men een woning aanbiedt op de vastgoedmarkt zonder het verplichte EPC, zal het Vlaams Energieagentschap de aanbieder of de energiedeskundige in geval van een foutief opgesteld EPC een administratieve geldboete opleggen van minimaal 500 euro tot maximaal 5000 euro. Lees dan verder
berekening lening
Wat zegt het EPC over uw woning? De Standaard.
Wie een bestaande woning koopt, moet er zich bewust van zijn dat de EPC hoger, en dus minder goed zal zijn. 700 is de bovengrens die gehanteerd wordt, maar de waarde in kwh per m2 kan vooral voor oude huizen soms nog hoger liggen. start hier
berekening lening
Energieprestatiecertificaat EPC bij verhuur en verkoop van bestaande woningen Gemeente Beveren.
Een EPC blijft 10 jaar geldig. Er moet geen nieuw EPC gemaakt worden als het nog geldig is bij een nieuwe verkoop of verhuur. Als de woning ondertussen energiezuiniger werd, mag een nieuw EPC gemaakt worden. Er is geen vaste kostprijs voor een EPC.
waarde woning schatten
EPC bij verkoop of verhuur woning.
Het EPC geeft ook een overzicht van premies die aangevraagd kunnen worden bij het investeren in energiebesparende maatregelen. Hoe groener de energieklasse hoe beter! Een EPC geeft de koper of huurder een goed zicht op de energiezuinigheid van de woning.
energiezuinige woning
5 tips om de EPC-waarde van je huis te doen dalen.
Beglazing ramen en deuren. Oudere woningen hebben vaak nog slecht geïsoleerde ramen en deuren. Daardoor ligt de EPC-waarde van oudere woningen ook vaak heel hoog. Indien er nog enkel glas aanwezig is in de woning is het aan te raden om deze te vervangen door dubbele beglazing.
Geen verwarming, geen EPC vereist CIBweb.
Net zoals het EPC ook verplicht is bij de verkoop en verhuur van een woning met verwarming maar zonder installaties voor de productie van warm water, zonder keuken, zonder badkamer of zonder toilet. Ook bij de verkoop van een woning met verwarming die door brand beschadigd werd en die niet onbewoonbaar werd verklaard, is het EPC verplicht.
Tips om de EPC-waarde van uw woning te verbeteren en zo energie te besparen.
Hoe hoger de waarde, hoe meer energie uw woning vreet. En doorgaans is ze dan ook moeilijker te verkopen, mocht u uw woning ooit op de markt willen zetten. Maar het is niet omdat uw woning een bepaalde EPC-stempel krijgt, dat die niet aangepast kan worden.
Notaris.be Kopen, huren en lenen Kopen en verkopen.
Het originele EPC zal in dat geval overgezonden worden aan de nieuwe koper. Als in de woning intussen maatregelen zijn doorgevoerd waardoor het gebouw energiezuiniger is geworden, bijvoorbeeld het vervangen van enkel glas door isolerend glas, dan kan de eigenaar er baat bij hebben om een nieuw energieprestatiecertificaat te laten opmaken.
EPC-waarde EPC Invest.
Epcinvest.be is dé infosite over alles wat te maken heeft met het energieprestatiecertificaat: Wat is een EPC? Hoe vraag je een EPC aan? Hoe kan je het EPC van je woning verbeteren? Alle info van A tot Z vind je hier.

Contacteer ons

Op zoek naar epc woning?