energie certificaat woning
Energieprestatiecertificaat EPC voor woningen Menen.
De uitkomst van het Energie Prestatie Certificaat EPC kan de consument meenemen in de beslissing tot het kopen of huren van een woning. Andersom geldt dat de eigenaar van een woning verplicht is om de bij verkoop of verhuur van een woning over een geldig Energieprestatiecertificaat te beschikken.
hypothecaire lening berekenen
Dossier: Woning verhuren of verkopen: het EPC Energie.
Vrijblijvend advies: 011-37 38 00. Home Energie Vraag Antwoord Woning verhuren of verkopen: het EPC Woning verhuren of verkopen: het EPC. Het energieprestatiecertificaat of EPC. U bent van plan om uw huis of appartement te verkopen of te verhuren. Er zijn een aantal zaken waar u zeker rekening mee moet houden. Door een Europese richtlijn moeten alle gebouwen die verkocht of verhuurd worden een energierapport hebben: het energieprestatiecertificaat of EPC. Het energieprestatiecertificaat of EPC geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het biedt een basis om te vergelijken met andere woningen. Het certificaat is verplicht vanaf het moment dat een woning te koop of te huur staat, zo niet riskeert de eigenaar een boete gaande van 500 tot 5000 euro.
mazouttank keuren
Energielabel woningen en gebouwen Onderwerp Rijksoverheid.nl.
Krijg ik een boete als ik geen definitief energielabel heb bij verkoop of verhuur van mijn woning? Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met mijn definitieve energielabel? Wanneer is een energielabel niet verplicht? Contactformulier energielabel woningen.
Lening berekenen
EPC Deskundigen Energieprestatiecertificaat.
De uitkomst van het Energie Prestatie Certificaat EPC kan de consument meenemen in de beslissing tot het kopen of huren van een woning. Andersom geldt dat de eigenaar van een woning verplicht is om de bij verkoop of verhuur van een woning over een geldig Energieprestatiecertificaat te beschikken.
EPC
EPC verplicht Kopen Livios.
Hoe lager de score, hoe energiezuiniger de woning. Het resultaat wordt ook nog eens op een kleurenbalk aangeduid: groen is energiezuinig en rood energieverslindend. Op het certificaat staan ook tips over hoe je de prestaties van de woning kunt verbeteren.
EPC woning verplicht? EPC-platform.be.
Indien men een woning aanbiedt op de vastgoedmarkt zonder het verplichte EPC, zal het Vlaams Energieagentschap de aanbieder of de energiedeskundige in geval van een foutief opgesteld EPC een administratieve geldboete opleggen van minimaal 500 euro tot maximaal 5000 euro.
Energieprestatiecertificaten Belgium.be.
EPB staat voor Energie Prestatie en Binnenklimaat. Het EPC bij bouw maakt het bovendien mogelijk de energieprestatie van een gebouw het E-peil te vergelijken met het maximale E-peil. Het EPC bij verkoop/verhuur van woningen geeft aan: hoe energiezuinig de woning is en is verplicht vanaf het moment dat een woning te koop of te huur wordt aangeboden. Op het EPC staat een kengetal dat eveneens gepubliceerd moet worden in advertenties waarin de woning te koop/te huur wordt aangeboden. Daarnaast informeert het energieprestatiecertificaat over de energiebesparende investeringen. Met het certificaat kunnen kopers en huurders de energetische kwaliteit van de gebouwen op de markt vergelijken en afwegen.
EnergieLabel Energielabel.nl.
Waarom een energielabel? Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu!
Notaris.be Kopen, huren en lenen Kopen en verkopen.
Als in de woning intussen maatregelen zijn doorgevoerd waardoor het gebouw energiezuiniger is geworden, bijvoorbeeld het vervangen van enkel glas door isolerend glas, dan kan de eigenaar er baat bij hebben om een nieuw energieprestatiecertificaat te laten opmaken. Het nieuwe energieprestatiecertificaat zal dan een betere score geven.

Contacteer ons

Op zoek naar energie certificaat woning?