epc waarden vergelijken
EPC waarde wat is goed, en wat slecht.
EPC waarde wat is goed, en wat slecht. Ik heb deze morgen het EPC energie prestatie certificaat van een huis dat wij willen verkopen in de bus gekregen, dat werd bepaald op een waarde van 325 Kwh per m, is dat nu goed, gemiddeld of slecht.
hypothecaire lening berekenen
Wat zegt de EPC waarde nu?
Deze truc wordt in de sector soms toegepast. Men plaatst zonnepanelen en dat op zich maakt de woning al aantrekkelijker op de verkoopmarkt en zonder isolatiewerken uit te voeren bekomt men een aanzienlijk beter EPC. De EPC-waarde is een getal dat op zich nog niet zoveel zegt. Een slecht geïsoleerd appartement zal meestal een beter resultaat bekomen dan een goed geïsoleerde villa. Wat is een goede EPC-waarde? Zoals aangehaald in punt 4 is er niet zomaar een goed cijfer te noemen voor een EPC-waarde. De vraag moet zijn: wat is een goede EPC-waarde voor een studio, appartement, rijhuis, 3-gevelwoning en 4-gevelwoning. Dit heeft te maken met de totale oppervlakte aan verliesoppervlakken. Een rijhuis dat ingesloten ligt tussen twee woningen die ook verwarmd worden heeft enkel vooraan, achteraan, boven en onder verliesoppervlakken. Appartementen hebben soms zelfs onderaan en bovenaan geen verliesoppervlakken. Het resultaat is dus dat een slecht geïsoleerd appartement soms een EPC-waarde van ongeveer 150 ruim in het groen haalt en een zeer goed geïsoleerde villa 300 geel. Het komt er dus op aan om appartementen met appartementen en rijhuizen met rijhuizen te vergelijken.
Lening berekenen
Wat is een goed EPC? Egeon Ingenieurs EPC, EPB, VCO, luchtdichtheid en energiestudies.
Hierdoor kan u het kengetal van uw woning vergelijken met het gemiddelde van andere woningen in dezelfde categorie. Indien u zelf op zoek bent naar een EPC, raadpleeg dan hier onze prijzen. En bekijk zeker ook onze tips om een betere EPC-score te behalen!
waarde huis berekenen
relatie tussen E-peil-getal en EPC-getal.
Volgende toelichting staat op de website energiesparen.be en legt haarfijn dat de twee niet te vergelijken zijn. Het berekende energieverbruik op het EPC voor verkoop en verhuur wordt uitgedrukt in kWh/m2, het E-peil voor nieuwbouw is een dimensieloos getal. Het ene getal rechtstreeks met het andere vergelijken is dus niet mogelijk.
Maandlasten hypotheek berekenen
EPC score lezen en berekenen: Wat is een goede EPC score?
Wat is een goede EPC score? Een handige tool om de EPC score van een woning of appartement te vergelijken met andere woningen in Vlaanderen vind je hier: http//www.energiesparen.be/testuwepc.: Deze tool is alleen te gebruiken voor woningen in het Vlaams Gewest.
EPC-waarde EPC Invest.
Voor het berekenen van het primair energieverbruik van je elektrische verwarming, volgen de EPC berekeningen de elektriciteit van aan je elektrische radiator, door de leidingen, tot aan de elektriciteitscentrale, en daar wordt ook nog eens het rendement van de centrale in rekening gebracht.
Energieprestatiecoëfficiënt Wikipedia.
Een algemene indeling kan worden aangenomen voor: tussenwoningen van 1 tot 15, eindwoningen van 15, tot 2 en voor vrijstaande woningen 2 tot 3. Onderstaand is tabellarisch de relatie tussen de EPC en de Rc bij benadering weergegeven. code EPC Uc Rc isolatie.
Wat zegt het EPC over uw woning? De Standaard.
Ter illustratie: voor nieuwbouw ligt de waarden normaal gezien in de buurt van de 100 tot 175 kwh per m2. Wie een bestaande woning koopt, moet er zich bewust van zijn dat de EPC hoger, en dus minder goed zal zijn.
Energieprestatiecoëfficiënt Wikipedia.
Een algemene indeling kan worden aangenomen voor: tussenwoningen van 1 tot 15, eindwoningen van 15, tot 2 en voor vrijstaande woningen 2 tot 3. Onderstaand is tabellarisch de relatie tussen de EPC en de Rc bij benadering weergegeven. code EPC Uc Rc isolatie.

Contacteer ons

Zoeken naar epc waarden vergelijken